28 Ağustos 2009 Cuma

Şok Transfer! Alpay Erdem Uykusuz'a imzayı attı...


Evet, geçtiğimiz günlerde çoğunluğunu Lombak'tan ayrılan çizerlerin oluşturduğu, ''Tayyipsiz mizah dergisi'' mottosuyla yola çıkan, henüz 3 sayı yayınlayabilmiş Cici'nin ağır toplarından biri olan Alpay Erdem, kıvrak bir hamle ile karikatür dünyasında yılın transferini gerçekleştirip, Uykusuz'a geçiş yaptı.

Sadece Alpay Erdem olması sebebiyle Penguen ve Cici'ye bölünen ya da bu dergileri de, 2. bir alternatif olarak almak zorunda kalan okuyucular, bu şok transferle birlikte Uykusuz'a sağlam bir şekilde akın edeceklerdir sanırım.

Uykusuz, gayet yerinde, nokta bir transfer yaparak, bu sezon ki transfer defterini de başarılı bir şekilde kapatmış oldu böylece.

Kutluyoruz...

21 Ağustos 2009 Cuma

River, Boca, Arda ve Semih


Bu malum resim, Boca Juniors ve River Plate velet takımlarının hazırlık maçında yaşanmış 'istenmeyen' olaylardan çekilen bir foto. Bu fotoyu görünce aklıma 2008-2009 'süper' liginde yaşanan bir derbi sonrasında, iki süper futbolcunun yaptığı açıklamalar geldi . Bu malum iki süper futbolcu; Arda Turan ve Semih Şentürk. Maç sonunda açıklamalarda bulunmuşlardı.
Arda şunları demişti:
" Semih abi bana bir tane vurdu. Sonra ben Semih abiye iki tane vurdum. Semih abi de bana vurdu"
(Arda'nınki daha dramatik olduğu için onunkini paylaşmak istiyorum. Sanki bu fotografa da daha bir uydu)
Osman Şenher yorumu: Ben bu çocuklara çok üzülüyorum. Onlara da yazık. Niye kavga ediyolar ki... Onlar arkadaşlar, arkadaş...

Dandelion

Hayatımı kaydıran filmlerin başında gelir. Saf iki aşığın, uzaklardaki yaşamlarından kesitler sunar. Onların sakin hayatlarını betimler. Her ayrıntısını ezberlesem de yine izlemekten bıkmayacağım filmler arasında yer alır bu güzel film.. Her neyse, film hakkında ki yorumlarımdan bahsetmeyeceğim size.. Sanırım okumakta istemezsiniz ancak yakaladığım ya da farkettiğim bir ayrıntıyı paylaşmadan da duramıyorum.

--Spoiler alanı--

Bu iki aşık ilk tanıştıkları zaman, kasabalarında olan bir nehir civarlarında gezerler. Çalılıkların arasında yaralı bir serçe görürler. Serçe kanadı kırılmıştır ve ölmesi an meselesidir. Mason onun öleceğini söyler ve şerçeyi eliyle nehirin içinde bir müddet bekletir ve öldüğünden emin olduktan sonra onu bırakır. Kız (ismini hatırlamıyorum şu an), Mason'a sana karşı koydu mu diye sorar? Mason ise karşı koymadığını söyler..

Film sonunda ise kız annesinin zoruyla kasabadan yani Mason'dan ayrılmak zorunda kalacaktır. Ayrılmadan bir gece önce, nehir kenarında, Mason ve kız arkadaşı son gecelerini sarılarak,koklaşarak geçirirler. Kız mason uyuduktan sonra nehire doğru yürür ve kendini boşluğa bırakır. Ölür.

--Spoiler alanı--

Okuduğumuzu anladık mı?
1-Yazar spoiler alanı kısımındaki yazdıklarıyla kime seslenmek istemiştir?
Cevap: Yazarın aklına sokiym

Katatonia'dan 2 Haftalık Gecikme...

Evet beklenen, yeni Katatonia albümü Night Is the New Day'in çıkış tarihi 19 Ekim'den 2 haftalık bir gecikmeyle 2 Kasım 2009 tarihine çekilmiş. Buradan kendilerine ''yapmayın etmeyin, ayıbolüyor ama...'' diyoruz.

Son model bu albüm ile ilgili daha fazla detay
arıyorsanız ya da direk günü gününe takip etmek istiyorsanız, bu siteyi sık sık ziyaret etmeniz gerekiyor.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Açılın Bloglar, Bir Baba Indie Geliyor...

Evet. Durduk durduk ve blog alemine de el atmaya karar verdik. Burası böyle kendi halinde, eğlencelik, nam-ı değer Kejura ve Vecihi tarafından tamamen kişisel zevklere göre oluşturulmuş, çoğunlukla müzik, yer yer sinema, ve olmazsa olmaz futbol eksenli, eğlencelik, haber alma verme blogudur.

Burada ne göreceğiz? Biraz daha açar mısınız?

Açayım canım hemen... Hayat akışıyla doğru orantılı olarak güncellenip, tamamen kişisel beğeniye göre yer verilecek, eski toprak, caanım grupların taze haberlerini, sıcak sıcak keşfedilmiş mis grupları, ilgimizi çeken, gidilip görülen etkinlik haber ve yorumlarını; Galatasaray'ımız ile ilgili sıcak gelişmeleri, Sabri'nin kaleyi düşünmesi ile ilgili fikirlerimizi; çeşitli dizi ve filmler hakkındaki anlık sallamasyonlarımızı; aşkı, entrikayı, seksi, parayı, dostluğu, arkadaşlığı...

Kısacası, lenslerimizin arkasından görünenleri, tarihe bir kanıt olarak buraya yansıtacağız.

Bakmak isteyene...