6 Şubat 2010 Cumartesi

Bir Baba Box (Ocak 2010) Güncellemesi

Mirebaalaar... Kısa bir ara verdiğimiz Bir Baba Box listesinin 2010 Ocak ayı güncellemesiyle yeniden birlikteyiz. En son Ekim 2009'un güncellemesiyle beraberdik ancak, bundan sonra her ay atlamadan güncellemeye özellikle gayret ve özen göstereceğiz.

Evet, aslında yılın ilk ayı, önceki yılın genel bir değerlendirmesi yapılır, adettendir. Ancak biz tarzlar içerisinde boğulmayalım deyü böyle bir olaya gerek duymadık, duyamadık. O sebeple işin kolayına kaçıp, bildiğimiz yoldan devam etmek daha mantıklı geldi.

Neyse gelelim listemize;

1- İlk sırada sıklıkla haberlerini verdiğimiz Anneke Van Giersbergen ve grubu Agua de Annique'nin merakla beklediğimiz yeni albümü In Your Room var. Yine ilk albümleri gibi gayet şirin, gayet naif, gayet hoş bir albümle ilk sırayı kimseye kaptırmadılar.

2- ''Koymadık mı olm biz onları hiç listeye?'' gibi bir şaşkınlıkla karşıladığımız Tristame ise ikinci sıradaki yerini yine hakkıyla, söke söke alıyor ki, onu da Vechi şurada gayet güzel bir şekilde dillendirmişti...

3- Listenin üç numarasında ise geçtiğimiz günlerde bahsettiğim Gençliğin Sesi adlı yazıda mevzu bahis edilen grubumuz Anoroc var.

4- Avustralya'dan listemize katılan Indie Rock grubumuz Blame Ringo ''Kuru kuru 4 numaraya koymakla olmaz olm bu işler, neden bizim hakkımızda bir yazı yok?'' dese gayet haklı bir duruma düşeceğinden, özür dileyerek, ilerki günlerde kendilerini sevdiğimizi belirtecek bir yazı çizittirmeyi burdan kendime salık veriyorum. O zamana kadar da bununla takılın diyorum. (Hadi yine yaptım kıyağımı) 

5- Brazzaville'den David Brown'un birçok Türk müzisyeni de yanına alarak, ortaklaşa gerçekleştirdikleri projesi Brazzaville in Istanbul'u da Bir Baba Box'a eklemeden olmaz diyoruz. Detayları da şuradan rahatlıkla görebilirsiniz. Ohh rahat rahat...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder