18 Ağustos 2010 Çarşamba

Dredg'den yeni albüm hazırlıkları

Dredg 5. stüdyo albümlerinin hazırlıklarına Eylül ayında başlıyormuş. Albümün prodüktörü -ecnebi anlamdaki prodüktör oluyor- Dan the Automator adlı müzisyen olacakmış. Nedir, necidir bu adam diye baktığımda adam Gorillaz'ın prodüktörü ve aynı zamanda yeni nesil hip hop'cıların önde gidenlerindenmiş. Enteresan bir ortaklık olsa gerek. Prodüktörün yaptığı işler referansı olarak kabul edersek, elbette dredg'e farklı bir kimya katacaktır. Ancak bu nasıl bir kimya olur, nasıl bir şey ortaya çıkar açıkçası tam kestiremiyorum. Gerçi bunu dredg de bilmiyordur. Şarkıları yeni yazmaya başlamışlar.

Son albümlerinden sonra, yeni albüm çok erken bir zamanda çıkıyor. Açıkçası bu kadar erken bir albüm beklemiyordum. Progresif cephesinde Tool ve A Perfect Circle'a yoğunlaşmışken, dredg'ten albüm haberi benim hem şaşırttı hem de bir o kadar sevindirdi.

Albümün 2011'in ilk çeyreğinde çıkacağı söyleniyor.

http://www.dredg.com/news/12315

2 yorum:

  1. Aslında bir anda bakınca evet baya kısa bir aralıkmış gibi geliyor. Ama şimdi düşündümde ortada yapılmış bir anlaşma ve hazırlanmaya meyilli şarkılar var. Her şeyin bitip, hazır hale gelmesi nereden baksan 1,5 yılı bulur diye tahmin ediyorum. Bu da zaten 2011 in sonlarında "Off şu dredg albüm yapsada dinlesek" serzenişlerimize denk gelecek.

    Yani yine değişen bir şey yokmuş gibi geldi bana. -ki grupların sürekli kafalarında bir sonraki aşama ile ilgili planlarının var olduğunu düşünürsek burada yanıltıcı olan grubun yeni albüm kelimesini erken telafuz etmesidir.

    YanıtlaSil
  2. Bu albüm çıkış tarihleri başlı başına problemli bir şey zaten:). Ben şu tarihte çıkacak diyip, o tarihte albüm çıkaran grup görmedim. İllaki bir ertelenme olacaktır. Bu konuda master olan gruplar bile var. Bkz:Guns N'Roses. Çin demokrasisi diye yiyip bitirdiler bizi.

    Şimdi bunlar 2011'in ilk ayları dese de, ben eminim seneye eylül gibi dredg yeni albüm çıkarır.

    yorum yapmadan önce baktım da, dredg genelde yaz öncesi çıkarıyormuş albümü. Hani diyorum, belki yaz başı bir albüm yapıp sonrasında burda da bir konser verirler mi?

    Olsa da yesek.

    Ama işte

    YanıtlaSil