24 Kasım 2010 Çarşamba

Ağlatıp, gittiler! | Midlake İstanbul Konseri

Ve gün itibariyle İstanbul'dan hüzün dolu müziklerin sahibi, saçlı, sakallı, 7 tane Texaslı adam geçti...

22-23 Kasım tarihlerinde İKSV Salon'da sahne alan Midlake bizlere hiç acımayıp, arkasında gözleri yaşlı bir şekilde bıraktı ve gitti.

Gittiğimiz 21 Kasım konserini baz alarak konuşacak olursak;

Öncelikle 7 tane saçlı, sakallı adam, tam da dendiği gibi 22:00'de sahnedeki yerini almıştı. Kimi zaman büyük sıkıntılar yaratabilen ''konser öncesi saatlerce bekleşme'' durumları yaşanmamasından ötürü direkt olarak sıkış tıkış olmayan ''Salon'''da yerimizi rahatlıkla alabilmiştik. Sadece birkaç ay önce tanıştığım 'sade ama yürek teli titreren' bir müzik icra eden bu güzel grubun parçalarını mp3 player ya da bilgisayar vasıtasıyla dinlemek bile başlı başına heyecan verici bir durumken, kanlı canlı bir şekilde izlemek tamamen eargasmın nirvanaya ulaşmasıydı benim için! Ardarda patlatılan hitlerle, tokat ardına tokat yiyen bizler doyamadık ki bu güzel insalara...


Winter Dies, Acts of Man, Bring Down, Young Bride, Roscoe, Head Home, Core of Nature... Hatırladığım kadarıyla Small Mountain haricinde beklenilen bütün parçalar da çalınmıştı.


Yer yer bize ''kısa mı kestiler parçayı'' dedirtseler de, bazı parçalara yerleştirdikleri uzun ve akıcı jam session'larla yağ gibi akıp gitti konser. Son olarak 2 parçalığına bis'e gelen grup, arkadasında gözleri yaşlı bir grup genç insan bırakarak, bir habere göre de soluğu Peyote'de almış!


Son olarak; sahnesine getirdiği ve getireceği bir çok ''nokta atışı gruba'' ön ayak olarak, ortamlara fena bir şekilde girmiş olan Salon ve onun yetkili kişilerine, kimseden tek bir olumsuz laf duymadığım bu güzel konseri sağladıkları için bir adet ''special thanks'' göndermeden de yapamiciğim.

Allahsızsın Midlake!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder