29 Haziran 2010 Salı

Sonisphere Festival Istanbul 2010

Cuma ve Pazar günleri olmak üzere 2 gün boyunca Sonisphere Festival'deydik...


İlk gruplar açıklandığında bünyede heyecan yaratan gruplar tabi ki de, şovları dillere destan bir Rammstein, daha önceden izlenememiş bir adet Metallica ve diğer 3 ağababa gruptu. ''Özet geç lan piç'' diyenler için fazlada aynı sakızı çiğneyip çiğneyip patlatmak istemiyorum ve tane tane diyorum ki;

- Stadda konser izlemenin keyfi bir başka oluyor arkadaş!

- Her parçada ortaya koyulan ayrı bir mizansenle, ülkenin görüp görebileceğimiz en yanar dönerli performanstı Rammstein'ın ki.

- O nasıl bir ateştir ki, her alev aldığında surata surata vurdu taa orta sahada olan bize...

- ''Gazlar Demirören'den mi temin edildi la acaba?'' diye de sormadan edemiyor insan.

- Yanarım yanarım, yarım saatte olsa Volbeat izleyemedim ona yanarım. Çılgınlar gibi, tek başlarına gelecekleri o konseri bekliyoruz!

- Pentagram'dan ayrılacağı açıklanan Murat İlkan'ın yerine daha önceden The Climb'dan bildiğimiz Gökalp Ergen ilk kez sahne aldı. Dinlemedim ama etiket olarak bile çok yakışıklı duruyo.

- 4 büyük yok, tek büyük var! Manowar! ''Siktir Ordan'' :)

- Meksika Dalgası, Meksika Dalgasıdır! Dil, din, ırk, metalci, rakçı dinlemez! Saha içinde biz bile, tepiş tepiş oturup oturup kalktık ya İnönü'de. Daha ne diyim! Dalgalara boğul... Minimal boğul!

- Bir festivalde en tabii içecek olan su biter mi? Evet, bitermiş... On binlerce insanın deliler gibi su peşinde, stand stand koşturması da pek hoş değildi. Kuyruklardaki insan topluluklarında da gerilimin artması için hiçbir sebep yoktu bu yüzden. O kadar güzel şeyin yanında bu da vardı. Achtung!


- The Big Four'un üçlüsü hakikaten babaydı. Ammaaa... Metallica başka bir şey! İnsan onları izledikten sonra başka bir şeyden zevk alamayacakmış gibi geliyor sanki. Zirvedir, nirvanadır, eargazmdır, candır Metallica! Baba loves you Metallica!

- Seneye çıkışta köfte ekmek ve bira satacağım kesinlikle! 3 günlük ekmeğe tükürük köfte ve kutu Efes 5'er lira! Vay anassını...

- 3 gün boyunca saat 00.00'dan sonra Taksim siyah tişörtlü, dövmeli, küpeli adamların istilasına uğradı. Tüm yemekçiler full çekti. Festivalden habersiz olan dürümcü abiler de durumdan gayet mutlu ama şaşkınlardı.

- Seneye sahnenin boyu, bir insan boyundan daha yüksek olsun. Mesela iki insan boyu olsun...

- Olsun olsun, her sene olsun bu Sonisfer. Iron Maiden, AC/DC isimleri daha çok dillensin. Ama sadece metal de olmasın. Dredg'de, Radiohead'de gelsin. Hep gelsin, hepsi gelsin...

24 Haziran 2010 Perşembe

Interpol'den Yeni Albümün İlk Videosu: Lights

Daha önce şuradan da duyurduğumuz gibi, Interpol'ün yeni albümden paylaştığı ilk parçası Lights'a taze taze bir de klip geldi.

HD biçimde de bilgisayarınıza indirip, izleyebileceğiniz bu videoya aşağıdan da göz atabilirsiniz.



  

    

    

    

    

    

  

21 Haziran 2010 Pazartesi

13 Haziran 2010 Pazar

Shooting Lead Rabbits


Valla çok güzel, harbi çok güzel bir şarkı bu Big Top.

Hani bazı albümler vardır, tüm şarkılar güzeldir. O albüm hiç bitmesin isteriz.

Bir de bazı albümler vardır, tek bir şarkı güzeldir.O şarkı hiç bitmesin isteriz.

Shooting Lead Rabbits adlı grubun bu Big Top adlı şarkıları da tam da ikinci kategorinin elemanı. İnsan dinlerken hiç bitmese diyor. Nasıl bir melankoliyse, nasıl bir dinginlik varsa şarkı da..

Bu şarkıdan sonra diğer albüm çok yavan geliyor ama elden gelecek bir şey yok. Zaten A1 şarkısı.

Diğer şarkıları beğenip, bir şeyler yazmak isteyen olursa, buyursunlar efendim. Kapımız açık.

Şarkı bitti yine...

http://www.myspace.com/shootingleadrabbits

11 Haziran 2010 Cuma

Kısa Kısa...

Selamlar...

Öncelikle daha önceden girişmediğimiz kısa kısa notlar serisinin başlangıcını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Devamı da ara ara gelecek gibi. Biriktirip biriktirip bir anda patlamanın tadı da ayrı tabi...


- İlk olarak Masstival 2010 kapsamında sahne alacağı duyurulan Yann Tiersen'in, festival tarihinin ileriye doğru atılmasıyla birlikte tek olarak konser vereceği duyurulmuştu. Bu sayede ekstra bir konsere daha para ayırma olayına girme durumunda kalan biz sevgili gönül dostlarının meraklı bekleyişi de bilet fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte sona erdi. Şöyle ki;

Normal: 79.00 TL
Sahne Önü: 123.00 TL

Hayırlı olsun...


- Bu haftanın en çok tartışılan olaylarından biri de Efes Pilsen One Love Festival'da bu sene uygulamaya başlanacak olan ''Uşak'' mevzusu...* Öncelikle gayet saçma bulduğumu belirterek, festival sırasında çıkacak muhabbetleri düşündüğümde de bir o kadar komik buluyorum. Komik ama trajikomik... ''Hacı be, bağa önce bi bira kap gel ardından da bi küçük su dökücem, onu da bi hallediverirsin, he mi hacım?'' şeklindeki diyologlardan, hazır omza çıkmışken karşısında ''uşak sistemini'' kullanan başka bir katılımcıya sarıp ''Deve güreşi edek mi la?''ya kadar gidebilecek, hayal gücümüzle doğru orantıda geliştirilebilen enstantaneler yaşanabilir.

Merakla bekliyoruz...

*“Hayati’nin omzundan konser izlenecek…
Efes Pilsen One Love Festival bu sene de hem birbirinden muhteşem
sanatçı ve partileriyle eğlencenin doruğuna çıkaracak hem de festival
sürprizi ‘Hayati’lerle gelen konukların festival anlarını
kolaylaştıracak. Festival alanında bulunan etkinlik maratonunu
başarıyla tamamlayan festivalciler için ‘Hayati’ler alanda olacak.
Maratonu başarıyla tamamlamış festivalciler ödül olarak kazandıkları
biletleri sırada olan Hayati’ye verip tuvalet, yemek ve içecek sırası
beklemeyecekler. Aynı bileti sahneyi izlemekte zorluk çekenler
Hayati’nin omzunda konseri izleyebilmek için kullanacaklar.”
- Bu hafta İzmir/Manisa menşeili grup Lyra Vals'a özellikle sardım. Öne çıkan ''Matruşka'', ''Konuşma Balonları'', ''Bugün Ben'' adlı parçaları ile grup gayet dinlenilesi, kulak verilesi, takip edilesi...

10 Haziran 2010 Perşembe

Interpol İle Konuştuk, Haberler İyi!

1997 yılında New York'ta kurulmuş olan Post Punk müziğinin başarılı gruplarından Interpol'den nihayet güzel haberler gelmeye başladı!

Grup yakın zamanda basscıları Carlos D'nin gruptan ayrıldığını ve tamamlanan yeni albümlerinden şuradan da ulaşabilecek olduğunuz  ilk şarkı Lights'ı dinleyicileriyle paylaşmıştı. U2 ile çıkacakları turnenin de iptal olmasıyla birlikte üzerinde kara bulutlar dolaşan gruptan, bu kez olumlu haberler geldi.

Yeni basscılarını David Pajo olarak açıklayan grubun yeni albümlerini ise 2010 yılı içerisinde çıkartacağını bir kez daha hatırlatalım.

4 Haziran 2010 Cuma

OSI

2003 yılında Fates Warning gitaristi Jim Matheos tarafından 'solo proje' olarak başlatılan OSI, Dream Theater'dan tanınan Kevin Moore'un da gruba dahil olmasıyla birlikte şekillenerek, daha bir grup müziği haline dönmeye başlamıştır. Sadece bu iki isim için bile takip edilebilecek olan gruba Mike Portnoy, Steven Wilson, Daniel Gildenlöw, Mikael Akerfeldt gibi isimlerde bir şekilde bulaşmıştır ve grubun müziğine göz kulak atmakta tam anlamıyla farz haline gelmiştir.

Beni gruptan bahsetmeye iten şey ise, 2009 yılında çıkan albümleri Blood'dan Radiologue...  Gece gece beni repeat manyağı yaptırma gibi bir özelliği bulunan bu şarkıyı da şuralardan dinleyebilirsiniz....

Daha fazlası için; http://www.osiband.com