14 Mart 2012 Çarşamba

Miller Music Factory 2012'nin birincisi belli oldu!: SAPAN


Geçtiğimiz aylarda, çıkardıkları "Gökyüzünde Yeryüzü" adlı EP'lerini paylaştığımız Sapan grubu, geçtiğimiz hafta finali yapılan Miller Music Factory 2012'nin birincisi oldu. 

Kendilerini Bir Baba Indie olarak tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Miller Music Factory’nin bu yılki birincisi Sapan, uzun bir aradan sonra 2010 yılının ocak ayında tekrar kuruldu ve çekirdek kadrosunu oluşturdu. Baykal Ada (Gitar/Vokal), Cihan Deniz (Bas) ve Hikmet Altınyıldız (Davul/Geri Vokal) üçlüsü, müziğinde melankoli ve umudu birlikte ifade ediyor. Grup, İndie'ye yakın bir çizgiye sahip ve şarkılarını Türkçe, İngilizce ve Fransızca seslendiriyor.

2011 Kasım ayının 30’unda Bronx Pi Sahne’de lansmanını yaptığı EP ‘si “Gökyüzünde Yeryüzü ile Sapan Türkçe repertuarından dört şarkıyı dinleyicilerinin beğenisine sundu: Düşer Sözler, Uktem, Che ve Kontrast.

İstanbul’un önemli canlı müzik mekanlarından bir çoğunda sahne almış olan Sapan Miller Music Factory 2012 ‘de de birinciliği elde ederek büyük bir başarı sağlamıştır. Yarışmada finale kalan şarkısı “Uktem” ile halk ve jüri oylamaları sonucu binlerce şarkının arasından sıyrılarak birinci olmayı başardı. Birincilik ödülünü büyük bir mutluluk ve şaşkınlıkla alan Sapan yeni kayıtlar ve konserleriyle sevenleriyle buluşmaya devam edecek. Jüriliğini Alp Turaç, Aylin Güngör, Elif Çağlar-Muslu, Hakan Kurşun, Hayalsu Altınordu, Mabel Matiz, Murat Beşer, Murat Uncuoğlu, Muzo Berberoğlu ve Ulaş Demiröz’ün organizasyonunu Showhow’ın üstlendiği Miller Music Factory 2012 finali binlerce şarkı arasından seçilen ilk 10 müzisyenin canlı performanslarıyla The Hall’da gerçekleştirildi. 

Final gecesinde Kozmos Labirent ve Gülüm Çahan üçüncülüğü paylaşırken, Maket ikinci ve Sapan birinci oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder