7 Ekim 2009 Çarşamba

Yenilsek ne olur?

Fotograftaki bu iki adam hangi maçı düşünüyor ve o maç için emek sarfediyor?

a) Man Utd - Galatasaray şampiyonlar ligi final maçını
b) Arsenal - Galatasaray şampiyonlar ligi final maçını
c) Barcelona - Galatasaray şampiyonlar ligi final maçını
d) Inter Milan - Galatasaray şampiyonlar ligi final maçını
e) Şampiyonlar ligi final maçını kazanmayı

Bu iki kafadarın arzuladıkları şey şampiyonlar ligi final maçını kazanan bir takım yaratmak. Yani e şıkkını kafaya koymuşlar. Yolları uzun ancak zor değil. Ellerinde sihirli değnek yok ancak gerekli olan her şey var.

Açıkcası umrumda değil bu sene şampiyon olmamız. Müzemizde 17 tane daha var aynı kupadan. Fenerbahçe'yi yenmemiz ya da fark yiyerek yenilmemiz de umrumda değil, bilmem kaç sefer yenmişiz ve bilmem kaç sefer yenilmişiz. İstersek 15-0 yenilelim. Umrumda dahi değil. Ligi 14. sıradada bitirebiliriz. Ne olur sahi? Hiç.

Bu iki kafadarın derdi bir sistem takımı yaratmak. Pafından yaşlısına kadar aynı şeyi oynayan, aynı şeyi düşünen bir takım yaratmak. Sahada dolaşan her futbolcunun düşünce yapısını değiştirmektir. Bu süreç bazen sancılı geçecektir bazense hüzünlü ama bir gün bu sistem takımın tüm hücrelerine yansıyacaktır. O zaman, o sistemi kurduğumuz zaman emin olunuz ki müzemizdeki kupaların sayısı artacaktır. 17 olan kupa sayısı, 25 olacaktır. Belki 15-0 yeneceğizdir takımlardan bir tanesini...

İşte bu yüzden, bu iki kafadarın baktığı yeri iyi gözlemlemek ve düşünmek gerek... B planı gibi zırvalara kapılmamak gerek..

Derdimiz e şıkkı . Bu sebeple bu iki kafadara güvenmek gerek. Bizim için zaferin anlamıdır e şıkkı. Şimdi söyleyin bana yenilsek ne olur?

1 yorum:

  1. Bu ülkede yemez ama dostum öyle şeyler. 4 ay öncesinin 2 kupalı takımının hali de ortada.(Bkz: Beşiktaş)

    Ama destekliyorum düşüncelerini o ayrı...

    YanıtlaSil