29 Haziran 2010 Salı

Sonisphere Festival Istanbul 2010

Cuma ve Pazar günleri olmak üzere 2 gün boyunca Sonisphere Festival'deydik...


İlk gruplar açıklandığında bünyede heyecan yaratan gruplar tabi ki de, şovları dillere destan bir Rammstein, daha önceden izlenememiş bir adet Metallica ve diğer 3 ağababa gruptu. ''Özet geç lan piç'' diyenler için fazlada aynı sakızı çiğneyip çiğneyip patlatmak istemiyorum ve tane tane diyorum ki;

- Stadda konser izlemenin keyfi bir başka oluyor arkadaş!

- Her parçada ortaya koyulan ayrı bir mizansenle, ülkenin görüp görebileceğimiz en yanar dönerli performanstı Rammstein'ın ki.

- O nasıl bir ateştir ki, her alev aldığında surata surata vurdu taa orta sahada olan bize...

- ''Gazlar Demirören'den mi temin edildi la acaba?'' diye de sormadan edemiyor insan.

- Yanarım yanarım, yarım saatte olsa Volbeat izleyemedim ona yanarım. Çılgınlar gibi, tek başlarına gelecekleri o konseri bekliyoruz!

- Pentagram'dan ayrılacağı açıklanan Murat İlkan'ın yerine daha önceden The Climb'dan bildiğimiz Gökalp Ergen ilk kez sahne aldı. Dinlemedim ama etiket olarak bile çok yakışıklı duruyo.

- 4 büyük yok, tek büyük var! Manowar! ''Siktir Ordan'' :)

- Meksika Dalgası, Meksika Dalgasıdır! Dil, din, ırk, metalci, rakçı dinlemez! Saha içinde biz bile, tepiş tepiş oturup oturup kalktık ya İnönü'de. Daha ne diyim! Dalgalara boğul... Minimal boğul!

- Bir festivalde en tabii içecek olan su biter mi? Evet, bitermiş... On binlerce insanın deliler gibi su peşinde, stand stand koşturması da pek hoş değildi. Kuyruklardaki insan topluluklarında da gerilimin artması için hiçbir sebep yoktu bu yüzden. O kadar güzel şeyin yanında bu da vardı. Achtung!


- The Big Four'un üçlüsü hakikaten babaydı. Ammaaa... Metallica başka bir şey! İnsan onları izledikten sonra başka bir şeyden zevk alamayacakmış gibi geliyor sanki. Zirvedir, nirvanadır, eargazmdır, candır Metallica! Baba loves you Metallica!

- Seneye çıkışta köfte ekmek ve bira satacağım kesinlikle! 3 günlük ekmeğe tükürük köfte ve kutu Efes 5'er lira! Vay anassını...

- 3 gün boyunca saat 00.00'dan sonra Taksim siyah tişörtlü, dövmeli, küpeli adamların istilasına uğradı. Tüm yemekçiler full çekti. Festivalden habersiz olan dürümcü abiler de durumdan gayet mutlu ama şaşkınlardı.

- Seneye sahnenin boyu, bir insan boyundan daha yüksek olsun. Mesela iki insan boyu olsun...

- Olsun olsun, her sene olsun bu Sonisfer. Iron Maiden, AC/DC isimleri daha çok dillensin. Ama sadece metal de olmasın. Dredg'de, Radiohead'de gelsin. Hep gelsin, hepsi gelsin...

2 yorum:

  1. son gün birbirine çok yakın gruplardı, tek gün seçecek olanlar için gayet uygundu.
    amma ve lakin ilk gün Alice in Chains ile beraber Pearl Jam ve bir de Radiohead fena mı olurdu? bence müthiş olurdu, of off:)

    YanıtlaSil
  2. Olma mı?! Ne kadar izleyemesekte AIC teşrif etti. Artık diğerlerini de sırayla, hatta mümkünse topunu birden bekliyoruz ve istiyoruz!

    Sonuçta bu seneye kadar ''Bu ülke Big 4'u ve Rammstein'ı aynı anda izleyecek!'' desek kimse inanmazdı herhalde. :)

    YanıtlaSil