28 Ocak 2011 Cuma

Salon Abluka altındaydı, Büyük Ev de oradaydı...

26 Ocak Çarşamba gecesi IKSV Salon'da şu ana kadar basılı bir albümü bulunmayan, gizemli duruşlarının aksine bir o kadar da popülariteye sahip olan bir grup sahne aldı. Son günlerin çok konuşulan grubu Büyük Ev Ablukada...

Konser biletleri fazladan çıkarılan biletlere rağmen konser öncesinde tükenmişti. Kağıt üzerinde bakıldığında albümsüz bir Türk grubunun biletleri konser başlamadan bitirmesi, hakikaten takdire şayan bir olaydır. Ancak mevzu Büyük Ev Abluka ismi altında müzik yapan ''genç kızlaırın sevgilisi'' konumundaki bu adamlarsa iş değişiyor haliyle. İçerisinde (bilenler için söylüyorum) Canavar Banavar, Balon Suyladolar, Gelicem Nerdesin, Baksen Oyalama gibi popüler isimleri barındıran bir grubun, konserleri için insan toplamasına da hiç bir sebep yok. Bunu da konsere gelen en büyük kitlenin 18-22 yaş arası genç hanımlarımızın olmasıyla ayrıca teyit etmiş olduk.

Konsere gelmeden önce, tuvalete gidiş yoluyla kesişen vestiyerlerin, konserin başlamasına dakikalar kala açılmasıyla, zaten mevcut olan keşmekeşliği daha da arttırdığını söylemek isterim. Daha önceden de Salon:'da konser izlemiş bir adam olarak, bu kez neden böyle bir kargaşa oldu pek anlam veremedim.

Konsere gelecek olursak... Grup, o herkesin sevdiği çift akustik gitar/vokal versiyonlu haliyle çaldığı 2 parçayla konsere başladı. Ancak bu sefer de gürültü faktörü araya girdi ve -bilindiği için anlaşılabilen- şarkılardan pek tat, tuz alınamadı şahsen. Akabinde grubun geri kalanları da sahnedeki yerlerini aldılar ve akustik halleriyle sevdiğimiz parçaların ''grup versiyonlarını'' çalmaya başladılar. Özellikle grubun ''hit'' şarkılarında herkes ''eller, kollar, bacaklar'' eşliğinde gayet dans etti, eğlendi. Ancak ben, bazı uyarlamaları beğenmiş olmama rağmen, daha samimi olan ''o'' hallerini duymayı yeğlerdim diyebilirim. Akustik kafasının çok daha farklı olacağına inanan biri olarak, ''Büyük Ev Ablukada konserlerde nasıl takılsın?'' tarzı bir anket gelseydi karşıma, cevabını da düşünmeden ''akustik'' olarak yapıştırırdım sanırım.

Bir de son olarak eklemeden edemeyeceğim. Özellikle son zamanların trendi ''popüler olmayan şeylerin bir anda popüler olması'' mevzusu sizce de artık sıkıcı olmaya başlamadı mı?

Azalarak bitmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder