21 Şubat 2011 Pazartesi

Lotte Kestner - China Mountain / B-sides


"- Ozan kelimesi kadınlar için kullanılıyor mu?
ç- Evet ama kadın ozan deniliyor.
- O nasıl iş ya? kadın ozan nasıl saçma bir tanımdır
ç- Öyle işte.."

Lotte Kestner, nam-ı diğer Anna Lyne Williams, nam-ı diğer Trespassers William vokalisti... Hayatımı kaydıran kişilerin en başında geliyor bu kadın. Sesiyle tüm nöronlarımı hareketsiz kılabilen bir kadın (ne demek bu). Bunu yaparken bir akustik gitar alıyor, lalalay diyor... Sonrasında ben yokum.

Çok enteresan bir kadın ki yaptığı hiç bir işe kötü diyemedim. En kötü şarkısında bile öyle anlar, notalar oldu ki o notalar için bile şarkıyı onlarca defa dinledim.

Trespassers William'la adını duyurdu, daha önceki postlarımızda belirttiğimiz gibi TW daha atmosferik sulara yelken açınca, kendi saf halini, duruluğunu ortaya çıkarmak için eline aldı gitarını ve Lotte Kestner adlı solo projesini çıkardı. China Mountain adını verdiği ilk albüm sadece akustik gitardan beslenen ve sessizce mırıldanan bir vokal barındıryordu. Komplike bir şeyler aramayanlar, samimi bir müziğe omzunu yaslamak isteyenler için ideal bir albümdü.

Geçen günlerde ise ilk albümünün B Sides'ını çıkardı. Yine kırılgan bir kadının şarkıları. Yorulmuş, karanlıkta şarkılarını tek başına mırıldayan bir OZAN... İlk albümdeki olmayan elektronik altyapılar B Sides'da biraz daha ön plana çıkmış, tek fark bu.

Peki aynı şarkılar, aynı yapılar bizi sıkar? Tom Waits'den sıkıldınız mı diye cevap veririm size, işte bu yüzden gözümde bir ozandır bu kadın, gerçek bir ozan.

http://www.myspace.com/annalynnew

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder