4 Aralık 2011 Pazar

Delaware - ABD'nin ilk eyaleti

Tanım: 1787 yılında ABD anayasasını ilk kabul eden eyalet olduğu için Amerika'nın ilk eyaleti olarak kabul edilen bölgesi.



Ne alaka demeyin; "Delaware" yazınca, hatta "Delaware band" gibi anahtar kelimelerle bile arama yaptığınızda, bu grup adına pek bilgi bulamıyorsunuz. İnternet dediğimiz şey pek böyle değildi aziz dostlar, en azından bize tanıtılan kısmı bu değildi aziz dostlarım. 


Her neyse durum internetin çökmesi değil aziz dostlarım, durum "Delaware" adında hayatımızı karanlıklara sürükleyecek bir grubun olması. 


Kışın şu sessiz dakikalarını daha sessizleştirmek için, kısa süren sevişmelerimizi uzatmak için, üşüdüğümüzü cümle aleme anlatmak için ya da dokun(ul)maya hasret olduğumuzu göstermek için Delaware, şu kış günlerinde daha anlamlı... Delaware her notasında sevişmelerimizi bir öpücükle daha uzatıyor, sessiz dakikalar haykırışlara karışıyor ve dokunuyorsun yine.


Çok klişe bir yazı oluyor belki ama Delaware'nin yaptığı müzik, başka türlü kelimelerle anlatılmaz. Son notaya kadar melankoli ve karanlık. Adım atmaya hacet bırakmayacak çığlıklar (vokal nağmeli söylüyor arkadaş) ve dertli kuzey ellerinin bu çığlıklara eşlik edişi.


Shamrain ve Kent arasında gidip gelen ve hatta Thirteen Senses ile de benzerlik taşıyan bir grup Delaware. Shamrain'in kafayı sıyırdığı şu günlerde şifa niyetine giden bir grup Delaware. Grubun Lost In The Beauty Of Innocence ve  ...And Everything Reminds Me adında iki albümü var. Özellikle ilk albüm şu yukarıda bahsettiğim klişe sıfatların hepsini barındırabilen, şimdiden gözümde efsane olmuş bir albüm.


Dinlemeniz önerilir ama bir Shamrain değil.


Not: Grubun albüm görsellerine bile ulaşılmıyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder