6 Mart 2013 Çarşamba

Calexico İstanbul Konseri (3 Mart 2013)

Calexico 3 Mart 2013 @ Salon IKSV
Uzun zamandır beklediğimiz bir konseri serisi vardı. Sırasıyla belirtecek olursam; Calexico, Mono, A Hawk and a Hacksaw ve Balmorhea performansları. Hani şu gruplar bu sene bizim taraflara gelse desek, herhalde bu grupları o listeye koyabilirdik. O derece güzel grupların arka arkaya canlı performanslarının olması, biz müzik severler için orgazmik anlardan daha fazlasını ifade ediyor sanırım. En azından benim tarafımda durum böyle.

Bu serimizin ilk ayağı geçtiğimiz Cumartesi Calexico konseri ile start verdi. Calexico uzun zamandır dinlemeyi beklediğim gruplardan bir tanesiydi. Özellikle grubun çoğul enstrüman yapısı ve benim bitmek bilmeyen Latin topraklarına düşkünlüğüm, grubun canlı performansını diğerlerinden daha farklı kılıyordu ki grupta tam da beklediğim gibi bir performansı hayata geçirdi. Özellikle grubun sahne performansı beklentilerimin çok çok üstündeydi. Güney Amerika ezgilerinin enerjisi sanki grubun tüm elemanlarına yansımıştı. 

Grubun yer yer kıvrak melodileri yer yer hüzünlü notaları bizleri gece boyunca hem üzdü hem eğlendirdi. "Para"yı çaldıklarında hüzünlenirken "Minas de Cobre"yi çaldıklarında ise yerimizde duramadık. -Gerçekten duramadık- O gece, Salon'da olan herkes o şarkılarla hep beraber üzüldü hep beraber eğlendi. Uzun zamandır bir konserden bu kadar hoşnut ayrıldığımı hatırlamıyorum. Konsere gelen kitlenin de ağız birliği yapmış bir şekilde benzer tepkiler içerisinde olması, konserin ne kadar güzel geçtiğini betimleyecektir sanırım size.

Konserin eksik kalan bir yanı vardı herkes için, herkesin hayatında yer etmiş bir Calexico şarkısının bulunması ve "o" şarkının çalınmamış olmasıydı. Tüm sıkıntımız buydu konsere dair, işte öylesine güzel bir konserdi. Yine gelin buralara Calexico. Buralara güzel şeyler de geliyor diyelim en azından.


Not: Salon'un ses sistemini değiştirdiler mi yoksa başka bir durum mu var bilmiyorum ancak Salon'un ses sisteminde geçtiğimiz yıllara kıyasla inanılmaz bir değişim var. Her konserde sound'a doyarak mekandan ayrılıyorum. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder