29 Ocak 2011 Cumartesi

+24 geldi, dertler sona erdi!

Evet! Yeni yürürlüğe giren o ''güzelim'' yönetmelik gereği artık çoğu mekan +24 yaş uygulamasına başlıyor, hatta başladı bile.

Kimi mekan sponsorluk anlaşmalarını feshediyor, kimisi +24 ibaresiyle etkinliklerine devam ediyor. İlk açıklamayı yapan mekan olan Babylon da dedi ki;


Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hazırladığı, 07.01.2011 tarih ve 27808 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik henüz açığa kavuşturulmamış bazı detaylar içeriyor. Bu durumdan Babylon işletmesinin ve etkinliklerimize destek veren iş ortaklarımızın olumsuz etkilenmemesi için bazı önlemler almak zorunda kaldık. Bu bağlamda, yönetmelik uygulamaları netleşinceye kadar alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinliklerde Babylon'a yalnızca 24 yaş ve üzerindeki takipçilerimizi alabileceğiz. Uygulama 28 Ocak Cuma akşamı Oldies But Goldies partisiyle başlayacak. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı gerçekleştirmek zorunda kaldığımız bu uygulama için 24 yaş altındaki takipçilerimizle üzüntümüzü paylaşıyor, bizi anlayışla karşılamalarını rica ediyoruz.
24 yaş uygulaması hangi etkinliklerde geçerli?
Uygulama sadece alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinlikler için geçerli. Bu etkinlikler tüm poster, flyer ve web/sosyal medya mecralarımızda 24+ ibaresiyle duyurulacaktır. Diğer etkinliklerde ise 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir.
24 yaşındayım, uygulamadan etkilenir miyim?
24+ ibareli etkinliklerde, etkinlik tarihi itibariyle 24 yaşını doldurmuş olan herkes etkinliğe katılabilir. 
24 yaşından küçüğüm, daha önce satın almış olduğum bilet(ler) ne olacak?
24+ ibaresiyle açıklanacak etkinliklere bilet almış olanlar, etkinlik tarihi itibariyle 24 yaşını doldurmamış olacaklarsa biletlerini iade edebilir veya değiştirebilirler. 


Devamı...


Her gün, farklı bir özgürlük kısıtlayıcı haberle sarsıldığımız şu günlerde sıklıkla, elimizde (tabiki) ''çayımız, çorbamız, üzüm suyumuz'', içten içten ''Tehlikenin Farkında mısınız?'' diye mırıldanıp duruyoruz sanırım... Bu gidişat nerelere doğru gider, düşünmek dahi istemiyorum artık!

2 yorum: