6 Mart 2011 Pazar

BLOGUMA DOKUNMA!

Artık blogları kaç kişi takip edebiliyor bilemiyoruz ama...


Bir Baba Indie olarak Blogspot'a gelen erişim yasağından beri, blogu ister istemez askıya almış olduk. Hem de daha faal olmak adına türeyen birçok fikrin, eyleme döneceği şu günlerde böyle bir olayın vuku bulması resmen baltaladı bizleri.

Artık zorla alıştırıldığımız ''erişim yasağı'', ''sansür'' gibi kelimeler, bize hiç de uzak gelmiyor maalesef... Ancak bu sefer durum biraz farklı. Youtube, Vimeo, Fizy ya da bir başka site gibi değil, çocuğun gibi benimsemiş olduğun blogunu elinden alıyorlardı... Yaklaşık 2 senedir mümkün olduğunca ''post''layarak, geliştirmeye çalıştırdığın bloguna, yine bir şeyler karalamak için elin gittiğinde, o ''kalpleri kadar temiz'' olan beyaz fon üzerine kırmızıyla yazılmış ''Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir'' yazısıyla tokadı yiyip, oturuyorsun aşağı...

Dns değiştirmek, blogu başka bir platforma taşımak falan bunların hepsi geçici olarak birtakım çözümler tabi ama pire için yorgan yakarak bir şeyleri çözmeye çalışan zihniyete karşı da bir şeylerden kaçarak çözüme ulaşmak da çözüm olmuyor maalesef.

Şu anda da en azından Bloguma Dokunma oluşumunun Facebook ve Twitter sayfalarından toplu ve daha organize bir şekilde tepki yürütmekte fayda var.

Bu da imza kampanyası için;
http://www.blogumadokunma.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder