4 Haziran 2011 Cumartesi

Interpol İstanbul Konseri

Art arda açıklanan konser ve festivallerden en heyecan vericilerinden biriydi 1 Haziran'daki Interpol'ün ilk Türkiye konseri...

Konser günü işten apar topar çıkıp, koştur koştur düştük konser yollarına. Konser alanına vardığımızda hakikaten beklediğimden de büyük bir kalabalık bizi bekliyordu. Saat 20.00 sularında sahneye çıkmış olan Mor ve Ötesi, (dışarıdan dinlemiş olsak da) yetiştiğimiz son birkaç parçasında seyirciyi ısıtma konusundaki görevini gayet layıkıyla yerine getiriyordu. Bu arada ''konser saatlerine uyma'' konusundaki tutarlılık da, ne kadar MVÖ'ni kaçırmış olsak da takdirlerimizi topluyor. Buna alışamamış bireyler olarak, bu tutarlılığın devam etmesini ümit ediyoruz.

Konser alanına girdiğimizde, kadın seyirci potansiyelinin erkeklere oranla daha fazla olduğu güzel bir kalabalıkla karşılaşılıyordu. Onun dışında görebildiğimiz kadarıyla sahne ve konser alanının geçtiğimiz senelere oranla çok da büyük değişikliklere uğradığını söylemek güçtü. Bunu önümüzdeki haftalarda Sonisphere'de bir kez daha göreceğiz.

Gayet erken bir saatte (21:30), köfte kokuları eşliğinde başlayan konser hakkında ilk akla gelenleri sıralayacak olursam;
- Konser öncesi şarkılarının seçiminin enteresanlığı.
- ''Merhaba'' ve ''Teşekkürler'' kelimelerinin Paul Banks tarafından da söylenmeden geçilmemesi.
- Grup elemanlarının seyirciyle -beklenildiği gibi- pek fazla iletişime geçmemesi.
- Konser esnasındaki sesin oldukça kısık olması sonucu, grubu konserde bangır bangır dinlemekten ziyade, ''yoldan geçiyormuşsun da ses kulağına yanlışlıkla çalınıyormuş'' havasının olması.
- Konserden önce bana ''Bu gece ne çalsınlar isterdin?'' diye bir soru gelseydi, direkt olarak vereceğim cevap ''Pioneer To The Falls ve The Scale'' olurdu. Ancak ikisi de, önceki konser setlistlerinden bilindiği üzere çalınmadı. Çalınaydı iyiydi.

Özetleyecek olursak bende öyle ahım şahım etkiler uyandıran bir konser olmadı maalesef. Üstte saydığım sebeplerden dolayı evde cd'den dinliyormuşum hissini kaldıramadı. Ancak yine olsa yine gider miyim?

Giderim!

Fotoğraflar İçin Not: Kendiminkilere ulaşamadığımdan, fotoğraflar sinetif.com'dan alınmıştır. Ulaşıldığı anda değiştirilecektir.
Not 2: Fotoğraflara ulaştım. Bok gibiler. O yüzden değiştirmiyorum.

2 yorum:

  1. Konser boyunca Rest my Chemistry ve Pioneer the Falls çalınmasını beklediğimden hafif buruk ayrılmıştım konserden ama gene olsa koşa koşa giderim.Benim kızdığım nokta;ön alanda ki kocaman boşluk ve saha içi arasında ki uçurum benim sinirimi bozdu sadece.Tabi bir de ses sistemi mvö'de ses sistemi çok daha iyiydi maalesef.Bu arada ilk yorumumla birlikte söyleyeyim blog tek kelimeyle harika;devamlılığı baki olur umarım :)

    YanıtlaSil
  2. Doğru bir de sahneye uzaklık mevzusu vardı. Ne kadar ticari bir açıklaması olsa da...

    Ayrıca teşekkür ederiz. Mutlu olduk. :)

    YanıtlaSil