2 Ekim 2011 Pazar

Dredg: Konser ile İlgili Değildir!

Drew Roulette | http://beauroulette.tumblr.com
Konserden çıkıp, bir kaç kelam etmek istedim. "Nasıldı abi konser?" sorusuna karşılık olarak, boş boş baktım. Çünkü; hem konser öncesinde, hem konser sırasında, hem konser sonrasında yaşadığım heyecan ve şaşırtıcı mutluluğu tarif edemezdim. Bütün bu saydığım zaman diliminde sıradan bir şeyler söylemiş olurdum. "Evet ya güzeldi", "İdara ederdi","Yok ya olmadı"... 

Hiç birini söylemeyeceğim. Dredg, sahnedeyken, garip bir şekilde uzaklara dalıp gittim. Sanki yıllardır görmediğim bir yakınımı görmüş gibiydim. Albüm kritiğindeki Ediz Hun bu sefer bendim. Attığım tokatın pişmanlığı üzerimden, af diler gibiydim. Bütün utancım ile sana nasıl tokat attım. Bu ellerle mi? Bu ellerle mi? diye saçma sapan düşüncelere dahil oldum. 

 Bug Eyes çalmaya başladığında tüylerimin ürperdiğini hissettim. Elim cep telefonuma gitti. Jamais Vu çalsın diye beklemeye başladım. Mesaja yazacağım satırlar zihnimde belirmeye başladı. "Dredg senin için Jamais Vu çalıyor" Onun için, şunun için, bunun için... Rastgele atılmayı bekleyen bir mesajdı. 

 Bir Baba Indie adına objektif bir yorum yapamayacak kadar, hatta objektiften ziyade bir konser kritiği dahi yapamayacak durumdayım. Dedim ya ben Ediz Hun! Orada olma amacım başkaydı... Yoksa teknik sorunlarmış, playlist falan çok önemli değil. Hatta bir ara eğer sağır olsaydım yine bu konsere gelip, görüntülere eşlik etmeyi isterdim diye düşündüm. 

Drew için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gerçekten gördüğüm en enteresan ve fenomen olarak hafızama kazıyacağım adamlardan biri. Dino ise tam bir "stick machine" (böyle yazdım havalı oldu) Mark ise Türk olsa adı Bilal olur bağrımıza basardık. Gavin ise Gavin. Ne eksik, ne fazla. (Biraz zayıflasa iyi olur) 

Yazıyı bitirdikten sonra dredg'e tek cümlelik, duygusal bir mesaj atmak istiyorum. 
 "Geldiğiniz için çok teşekkür ederim"

Not 1: Bütün gün Model, Sezen Aksu, Soner Sarıkabadayı geyiği yapıp, Model ile yan yana dredg izlemek garipti. 
Not 2: Sahne Önü izleyicilerinin konser dışında orada bulunmak içi 120 TL vermelerine bir anlam veremedim. Konser esnasında en az bin kere bir insan girip çıkar mı?

6 yorum:

  1. belki de o girip cikanlar sahne onu izleyicisi degildi?

    YanıtlaSil
  2. sonuc su: her seyi kafaya takip sinir yapmamak lazim.

    YanıtlaSil
  3. Konser dediğimiz şey sahnedeki grubu izlemek içindir. Senin tabirinle kafaya takmak dediğin şey buysa evet ben herşeyi kafaya takıyor olabilirim.

    Nacizane bir önerim olacak senin için; sende tüm samimiyetimle aktardığım bir konser sonrası yazımdan sonra, yazının sonuna iliştirilmiş bir notu bu kadar kafana takmamandır.

    YanıtlaSil
  4. ,) konser sonrasi yazin hakkinda yorum yapmama sebebim ustune soylenecek bir soz olmamasindandi. muspet/menfi bi durum yok ortada? 'his'settiklerini anlatmissin. "hayir oyle hissetmen cok yanlis" ya da "aferin cok iyi hissetmissin" demek manasiz olacagindan onlara bir yorum getirmeyip tipki karsindaki insan konusurken kafani sallayarak (yer yer onaylayarak) dinliyormus gibi okudum gectim o kisimlari. ilk nottaki "geyige" asina olmadigim icin yorum getiremedim. e geriye kaliyor son not. o gruba dahil olmasam da (en azindan dredg konseri sirasinda) gren sahnedeyken konser alanina gec gelen esek arkadaslarimi almak icin birkac kere disari cikmistim bir sahne onu izleyicisi olarak.

    tam olarak 120 tl vermis olmalarina mi, o kadar parayi verip surekli disari cikan insana mi (kac kisi o da belirsiz?), yoksa her seyi kafaya takma hakki olan bir insan olarak hayata mi isyan ettin anlayamadigim icin de bir soru sordum. olay budur hakim bey.

    imza: her seyi kafaya takmis ama bir yararini gorememis ve sakin bir hayati secmis dredg gormus masum haci.

    YanıtlaSil
  5. Yanlış anlaşılma olsun, kimse kırılsın istemem. Konseri sağ taraftar sahne önünü ayıran bariyerlerin orada izledim. Sol tarafta bir giriş-çıkış var mı bilmiyorum.

    Kalkıp insanlara takıp, bir iki kişi çıktı diye dert edecek biri değilim. Öyle biri olsam "allah kahretsin bu organizatörleri, ses sistemi berbattı, yol uzaktı, metro yoktu, şuydu-buydu" gibi bin tane şey yazardım.

    Sahne önü giriş çıkış yapılan yerdeki o gün kel, güvenlik görevlisine sorsaydın aynı şeyleri söylerdi. Bir iki kişinin giriş-çıkış yapmasından bahsetmiyorum. Abartmıyorum konser başlangıcından, bitişine kadar her 1 dakikada bir biri girip çıktı... İster istemez şu soruyu sordum: "Yahu neden konser izlemek yerine girip-çıkıyor bu insanlar? Bunun için mi 120 TL verdi?" Orada bahsedilen "konsere gelme sebeplerini sorgulama?"... bunun ötesinde bir şey değil... İsterse sahne önü 10 TL diğer 5 TL olsun aynı eleştiriyi getirirdim.

    He burada benim eşekliğim git ortada bir yerde dur değil mi? Durmadım. Hata mıydı? Eyvallah hataydı...

    YanıtlaSil