13 Ekim 2011 Perşembe

Marketa Irglova'nın ilk solo albümü: ''Anar''

2006 yılnda Glen Hansard ile beraber, Once filmiyle ''En iyi şarkı'' dalında Oscar alan Marketa bunun akabinde bilindiği üzere pek de yerinde durmadı. Öncelikle yine Hansard ile birlikte The Swell Season isimli grupta müzik yapmaya devam ederek, ufak ufak kendi solo projesinin hazırlıklarına da başlamıştı.

Bu süreç içerisinde, yine geçtiğimiz günlerde tüm hikayelerini anlatan bir belgesel olan ''The Swell Season''ını yaptıklarını açıkladılar. Biz de gösterime girer mi bilinmez ama umarım çok kısa bir süre içerisinde biz de izleme fırsatına sahip olabiliriz.

Solo albüme gelecek olursak;


11 Ekim'de piyasaya sürülen bu albüm de, önceki projelerde duymaya alışık olduğumuz Marketa'nın o dingin, sade sesi burada da yine baskın. Yer yer bana Anneke Van Giersbergen'in solo projelerindeki halini de anımsatmadı değil. Siz de şuradan bakarak Marketa'nın bu ilk solo albümü Anar'ın parçalarını dinleyip, değerlendirebilirsiniz.

Geçtiğimiz ay yayımlanan, albümden çıkan ilk video klip çalışması ise albümün 7 no'lu parçası olan Go Sleep'e gelmişti.



Hazır bu taraflardan yeni haberler gelmişken, Haftanın Şarkısı olarak, 2006 yılında yine grupla ve belgeselle aynı ismi taşıyan albüm, The Swell Season'da yer alan Alone Apart'ı koymamamız için de hiç bir sebep yok.

1 yorum: