20 Nisan 2012 Cuma

Sophie Zelmani: "Arayışlar"

Hayatımın grubu olan Trespassers William dağıldıktan sonra yeni arayış ve keşifler daha da farklı bir hal aldı sanırım benim için. Yeni sesler gerek bu 'anlamsız' hüznü gidermek için... Sophie Zelmani bu arayışlar içerisinde ortaya çıkan seslerden biri sadece ama en vurucu olanı belki de...

Sophie fısıldayan solist familyasından ancak o güzel vokalini böyle bir kategori üzerinden anlatmak da Sophie adına büyük bir haksızlık olur. Sophie'nin sesi her şeyden önce oldukça doğal, şarkılarını dinlerken zorlama bir hissiyat oluşmuyor bünyede, karşınızdaymış gibi söylüyor şarkısını, derdini ya da tasasını. Dinleyiciyi de sanırım bu yakın olma hissiyatı çekiyor. Vokaline uyan düzenlemeler ile müziklerine hayata geçirmiş Sophie. Sakin, dingin folk düzenlemeleri mevcut Sophie'de, ara sıra metronom hızlansa da, o metronom hızının aksine kendisi inatla sakinliğini koruyor. Sükunet iyidir diyor.

Sükunet bu aralar en çok ihtiyacımız olan şey belki de, onu arayanlar için Sophie Zelmani güzel bir yolculuk olabilir.Sophie'ye dair kafamda oluşan tek soru işaretini sizle paylaşmadan post'u bitirmek istemedim: 1996 yılından bu yana piyasa içerisinde olan bir kadın nasıl bu kadar arkalarda kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder