10 Temmuz 2013 Çarşamba

Rock-A Festivalinden "VEDA"


Rock-A Festivali bugün müzisyen başvurusu yapan müzisyenlere e-posta ile festivalin sona erdirildiğini bildirdi. 6 yıldır bağımsızlığını koruyarak güzel işler çıkartan Rock-A Festivali'nin sona ermesi gerçekten oldukça üzücü. Benzer bir üzüntüyü Barışa Rock Festivalinde de yaşamıştık. 

Bu festivallerin sona ermesi sisteme boyun eğmek mi bilemiyorum ama kayıpların telafisi için bir şeyler yapmak gerek. 

Rock-A Festivalinden gelen bildirim şöyle;

Özür ve teşekkür ...
Sevgili arkadaşlar. Web sitemizden de duyurduğumuz üzere artık Rock-A’ya veda ediyoruz. Müzisyen başvurusu yapan ve uzun zamandır programın açıklanmasını beklemekte olan sizleri istemeden de olsa zor durumda bırakmış olabileceğimizin farkındayız ve bunun için hepinizden içtenlikle özür diliyoruz. Yaşamakta olduğumuz yoğun gündem ve bir dayanışma ruhu olarak Rock-A’nın nasıl şekillenmesi gerektiği konusundaki tartışma ve karar alma sürecinin uzaması, sizleri bilgilendirmemizi de geciktirmiş oldu. 
Bu sonucun bir çoğunuz için tatsız bir sürpriz gibi göründüğünü biliyoruz. Zaman içinde birçok platformda ve yeni bir oluşum olarak Akdeniz Dayanışma Kampı’nda da bu konuyu daha ayrıntılı konuşma ve tartışma olanağı bulabileceğimizi umuyoruz. 
Hepimizin bildiği gibi Rock-A, en başından beri ticari olmamasıyla, sponsor kabul etmeyerek bağımsızlığını korumasıyla, gönüllülük esası ile yapılmasıyla, dayanışma ruhuyla ve söyleyecek bir sözü olmasıyla diğer müzik festivallerinden farklı bir yerde durdu. Daha doğru bir tanımla bir müzik festivalinden daha fazlası oldu. Bunu da Rock-A ruhuna inanmış gönüllüler, siz müzisyenler ve katılımcılar, hep birlikte başardık. 
Bu 6 yıllık süreçte Rock-A’ ya değer katan ve onu büyüten, geliştiren tüm müzisyenlere gönülden teşekkür ediyoruz. Rock-A, bu formu ile bitti ama bizi bir araya getiren mücadele, dayanışma ve paylaşma ruhu çoğalarak devam ediyor. Deneyimlerimizi, hayatı ve müziğimizi paylaşmaya yine devam edeceğiz. Ayrıntıları en kısa zamanda duyurulacak olan Akdeniz Dayanışma Kampı’nda buluşmayı umuyoruz.
Dayanışma ile..

Web Sitesinden yapılan açıklama: http://rock-a.org/?cpt_news=rock-a-festivalinden-veda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder