25 Aralık 2010 Cumartesi

Ólafur Arnalds Şubat'ta İstanbul'da!

Bir sene kadar önce 86 doğumlu genç bir İzlandalı ile tanışmıştık. Zaten ilk dinleyişte o dinginliği, derinliği, kısaca ''ayrı bir kafa''da olan müziği ile farklılığını hissettirip, bizde kendine ayrı bir yer edinmişti.

Eskiden bir metal grubunda davulcu olan Arnalds, aynı zamanda banjo, gitar, piano gibi enstrümanların kullanıldığı solo projesine de devam ediyordu. Bunun yanı sıra, Alman metal grubu Heaven Shall Burn'un 2004 yılı albümünde intro ve outrolar yine onun elinden çıkmıştı. 2007 yılına geldiğimizde Sigur Ros ile turlayan Ólafur, her sene çıkardığı irili ufaklı albümlerle birlikte kulaklarımıza kadar ulaşmayı başarmıştı.

İşte bu dahi çocuk, yine bir IKSV Salon güzelliği olarak 10 ve 11 Şubat tarihlerinde kanlı canlı olarak karşımızda yer alacak. Bu haberi de şu tweeti, ya da direkt olarak turne programının yer aldığı resmi sitesinden onaylayabilirsiniz.

Son olarak bir dip not atacak olursak; Ólafur Arnalds ile birlikte Salon'dan yine aynı ay içerisinde bir güzel konser haberi daha geldi. 5 Şubat tarihinde Belle & Sebastian ve Queens of the Stone Age'den tanınacak olan Mark Lanegan ve Isobel Campbell da sahne alacak ki, o da yine ayın izlenesi konserleri arasında yerini çoktan aldı bile.



Not: Bu arada Ólafur, Jay Jay Johanson'un şu hallerini anımsatmıyor mu yahu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder