1 Şubat 2013 Cuma

Defining Times - Aynı Yolun Yolcuları

Thirteen Senses, Aeon Spoke ya da Delaware gibi gruplar var ve biz bu grupları çok seviyoruz. Çok dinliyoruz bu grupları. Eski birer dost gibi bu gruplar ve bu güzel dostlar o güzel atlara binip bizi terk de etmiyor üstelik. Seviyorlar galiba bizi.

Konuyu dağıtmadan, bu güzel grupların ortak yanlarından bahsetmek isterim. Bu gruplar, melodik yanlarının oldukça kuvvetli olmasıyla birbirlerine benzeşir. Solistlerinin 'nağme' işini oldukça iyi kotarmasıyla birbirine benzeşir. Şarkıların alt yapılarının olabildiğince sade ve atmosferik oluşuyla birbirlerine benzeşir. Albümlerindeki çoğu şarkıların güzel olmasıyla benzeşir. Doğru zamanda, doğru notayı bastıkları için birbirlerine benzeşir. Şüphesiz ki kelimeye dökülmeyen ancak, birbirlerine benzeştikleri bir çok yapısal özelliğe sahiptir bu gruplar.

birbabaindie A.Ş olarak, bu gruplara yeni bir kardeşi daha eklemekten  büyük bir onur duyuyoruz efendim. Yine aynı dinamiklerden beslenen, yine benzer ikilemlere bizleri sürükleyen güzel bir grup daha eklendi bu aileye. Defining Times. Amerika taraflarından sofralarımıza lezzet katan Defining Times, dostları gibi benzer dinamiklerden beslenerek bir müzik ortaya koyuyor. Defining Times'ın farklılaştığı tek nokta ise diğer gruplara kıyasla biraz daha (neo) progresif sularda gezintiye çıkması. Özellikle müziklerinde A Perfect Circle etkisi görmek mümkün. Biraz daha öteye gidecek olursak, bilinçli bir tercih sonucu olmasa da 'Gazpacho'  adlı neo progresif Norveçli gruba da benzeştiklerini söyleyebiliriz. Örnek vermek gerekirse; Odd Embrace adlı şarkıları The Noose ile ayni matematiğe sahip bir şarkı. Sükunetli başlayıp, sonunda süründüren bir şarkı. Outlaw ve Streets adlı şarkıları ise direkt olarak neo progresif alt yapıdan beslenen şarkılardan. Grup her ne kadar progresif sularda gezinmekten çekinmese de ve bu sular grubun müziğini yer yer mekanikleştirse de, grup bu halden kendini kurtarmasını oldukça iyi biliyor. Dolayısıyla Defining Times'ın progresif bir hal içerisinde olması bir handikap değil, çoğu zaman grubun önünü açan bir yol olarak da pek ala tanımlanabilir.

Lafı uzatmak istemem. Kış ayları içerisindeyken Thirteen Senses, Aeon Spoke gibi gruplara kardeş arıyorsanız, Defining Times bu noktada kuşkusuz olarak size doğru adres olacaktır. İyi dinlemeler efendim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder