19 Temmuz 2012 Perşembe

Colapesce: "Akdeniz esintili Indie"

Halen yaz ayları için dinleyebileceğiniz bir grup ya da müzisyen öneremedim size dostlar. -sanki böyle bir görevim var. Banane lan, memur muyum ben abi?-


Bulamıyorum valla, hatta kendi kaynaklarımı bile sorgulamaya başladım son zamanlarda, farklı kaynaklara yönelmeye başladım. Yok, çıkmıyor abi. Olsa, dükkan sizin ya da varsa bildikleriniz, buyrun siz söyleyin, buraya taşıyalım keşifleriniz ya da bildikleriniz..

Her ne kadar yaz ayları için dinlenecek yeni notalar bulamasam da, yazın ortasında ara sıra esen rüzgara eşlik edebilecek güzel gruplar/projeler de çıkmıyor değil. Bunlardan bir tanesi Colapesce. İtalya dolaylarından çıkma, Akdeniz esintilerini bol bol barındıran kişisel bir proje ya da grup ama sanki proje gibi. Colapesce'nin İtalya orjinli bir proje olması ve İtalyanca bilgimin yeterince kısıtlı olması sebebiyle bu grubun/projenin/solo çalışmanın  ne olduğunu dair net bir bilgiye sahip değilim. Bilenler varsa yine buyursunlar...

Artık grup diyeceğim valla...

Colapesce'nin ortaya çıkardığı müzik için Akdeniz soslu Indie desem haddimi çok da aşmam sanırım. Hatta yer yer alternatif rock'a, post rock üzerinden selam yollama da var Colapesce'de. Bu selam yollama seansı oldukça kısa ve sade dokunuşlar ile oluşmakta ki hemen hemen grubun çoğu şarkısında bu duruma rastlayabilirsiniz. Başka bir deyişle post rock unsurlarını kullanıyorlar ama bunlar grubun sound'unu post rock yapmayıp, grubu alternatif sulara yolluyor. Yani post rock tınıları grup bir geçiş unsuru gibi.

Colapece'nin bir diğer özelliği ise;  kullanılan enstrümanların bolluğu ve enstrümanların Akdeniz müziğine olan yatkınlığı. Bu durum, kuşkusuz ortaya çıkan müziği hem Akdeniz tınılarına bir adım daha yaklaştırıyor hem de grubun atmosferik sound'unu daha da sağlamlaştırıyor. Hatta bazen arka planda bulunan enstrümanları, ana melodiden bağımsız olarak takip etmek oldukça eğlenceli olabiliyor. Arka plana yedirilmiş oldukça güzel melodiler bulunmakta.  Tavsiye ederim. :)

Sözlerimi burada tamamlarken, grubun güzel bir güftesiyle sizleri baş başa bırakmak isterim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder