27 Ağustos 2012 Pazartesi

ALBUM | Saint Etienne – "Words and Music by Saint Etienne"


Saint Etienne – Words and Music by Saint Etienne 

Heavenly Recordings 

90’lar, İngiltere ve synth-pop üçlüsü bir araya getirildiğinde akla gelen ilk grup genellikle Pet Shop Boys olsa da, her daim ‘low profile’ takılmayı tercih etmiş olan Saint Etienne’i de unutmamak gerek.

2008 tarihli toplama ‘London Conversations’ ve grubun ‘So Tough’ gibi klasik statüsüne erişmiş albümlerinin re-issue’larının 2009’da yeniden yayınlandıklarını göz ardı edersek, ‘Words and Music by…’ın son yedi yılda çıkan ilk St. Etienne albümü olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni albümde front-woman Sarah Cracknell’ın ilham kaynaklarını monoloğa dönüştürerek sıraladığı ilk dakikalardan itibaren ‘Words and Music by…’ da nostalji had safhada. Aynı yaklaşımı grubun 90’lı yıllarda yayınladıkları albümlerde de hissetmek mümkündü. Dolayısıyla 60’ların ruhunu kendi yorumuyla müziğine yansıtan grubun modası geçmiş bir sound’la ortaya çıktığını söylemek yanlış olur. Tam tersine bugünün pop sound’una meydan okuyan, üstelik Xenomenia ve Richard X gibi son yılların İngiliz pop starlarına onlarca hit single kazandırmış olan prodüktörleri de St. Etienne hizasına sokmayı başaran bir albüm ‘Words and Music By’. ‘Last Days of Disco’ ve ‘I Threw It All’ gibi kusursuz parçaların su gibi aktığı albümden memnun kalanların bonus diskte yer alan Golden Filter, Kisses ve Erol Alkan remixleriyle kendilerinden geçmemeleri işten bile değil. 

Kulak veriyoruz.



Not: Bu arada grubun 4-5 Ekim tarihlerinde İKSV Salon'da konser vereceği hatırlatmasını da yapalım bu bahaneyle.


Konuk yazarımız Vehbi Görgülü tarafından yazılan bu yazı XOXO The Mag dergisinin Haziran 2012 sayısında yer almaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder