26 Mayıs 2013 Pazar

Giorgio bizi diskoya götür!

Beklentileri ucu ucuna karşılayan yeni Daft Punk albümü 'Random Access Memories'in en güzel özelliğinin bizi yeniden Giorgio Moroder'e kavuşturması olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İtalyan prodüktör Moroder'in sesi soluğu uzun süredir çıkmıyordu; yeni Daft Punk albümünün künyesinde Giorgio Moroder adını görünce ise heyecanlanmak kaçınılmazdı. Zira bir hatıratma yapmak gerekirse Berlin ('Take My Breath Away'), Freddie Mercury, Blondie ('Call Me') ve Donna Summer ('I Feel Love'), prodüktörün 70'li ve 80'li yıllarda çalıştığı isimlerden sadece birkaçı. Yine Türkiye'de kara listeye alınan 'Midnight Express' filminin Oscar ödüllü müzikleri de ona ait. Kalp atışını hızlandıran 'Chase'in cazibesinden kaçmak hala pek mümkün değil.

Moroder sound'unun etkilerini ise takip eden yıllar boyunca elektro-pop icra eden çoğu prodüktörün çalışmalarında hissetmek mümkün.

Daft Punk albümünde yer alan oto-biyografik 'Giorgio'nun güzelliği bir yana, 80'lik Moroder'in performansını yeniden sahnelerde icra ettiğini görmek büyük mutluluk. İtalyan prodüktör bu performanslarından birini ilk kez çaldığı Amerika Birleşik Devletleri'nde Deep Space NYC'de gerçekleştirdi. Performansın kaydı ise internet üzerinden dinlenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder