8 Ağustos 2013 Perşembe

The xx - 7 Ağustos 2013 İstanbul Konseri

Instagram: Gizemstrgl
2 ay öncesine kadar, etkinlikler açısından oldukça yoğun bir yazın bizi beklediğini, hangilerine gideceğimizin muhabbetini yaparken bir anda elimizde kalan belli başlı konserlerden biri oluvermişti The xx. Bu sebeple uzun süredir devam eden konser orucumuzun bozulacağı, merakla beklediğimiz bir etkinlik olması açısından da önemliydi 7 Ağustos gecesi.

20.45 sularında gittiğimiz Parkorman'da hiç beklemediğimiz kadar bir kalabalıkla karşılaştığımı söylemeden geçemeyeceğim. Bayram tatilini fırsat bilip, hafta başından şehir dışına kaçan bir çok kişiyi düşününce ortam hiç fena değildi. Ayrıca, kadın/erkek dengesinde, ibrenin bu kadar kadından yana olduğu bir konser de uzun zamandır görmemiştim. (5k'ya 1e düşüyordu)

Sahnede, gecenin açılış grubu On Your Horizon vardı, ki gerçekten çok iyi bir seçim olmuş. Sevdiğimiz ve takipte olduğumuz OYH ortamı ısıtma görevini başarıyla yerine getirmenin yanısıra bir çok kişiyle de o gece ilk kez tanışıp, "Kimmiş bu grup ya?" diye sordurup, isimlerini bir yerlere yazdırdığına eminim.
Instagram: Gizemstrgl
22.15 sularında ise The xx, yoğun bir lazer ve ışık gösterisi eşliğinde sahnedeydi. Grubu oluşturan 3 kişi, Try ile başlangıç yaptıkları gecede; açık havada, büyük sayılabilecek bir sahneyi gerçekten dolduruyorlardı. Elektronik altyapıların yoğunluğuna rağmen müziklerinde ruh ve enerji seyirciye oldukça güzel geçiyordu. Seyirciler arasında hatunların bu kadar yoğun olduğu bir gecede, "Biz karizmatik poz kesmesini de iyi biliriz" diyen Oliver Sim hanesine zaten kafadan +1 puan yazıyordu. The xx müziğinin asıl temelini ise bence Romy Madley Croft ile birlikte Oliver Sim'in yaptığı düetlerin başarısı ve arkada James XX'in tüm toparlayıcı ve birleştirici özelliğiyle grubu sırtlaması yer alıyor.

Instagram: Kejura
Ortamda yabancıların da yoğun olmasıyla birlikte çoğu şarkıya seyircilerin eşlik etmesi; ışık gösterileri ve o minimal ama büyülü müziği daha da aldı yukarılara taşıdı. 
Tam 1 saat kaldıkları sahnede, iki albümlerinden derledikleri fena olmayan bir setlistle konseri tamamladılar.

Dip Not: Bis arasında seyirci "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganı atarak Gezi Parkı eylemlerine de selam çakmayı unutmadı.

Setlist
Instagram: Gizemstrgl
Try 
Heart Skipped A Beat
Crystalised
Reunion
Sunset
Missing
Fiction
Night Time
Swept Away
Shelter
VCR
Islands
Chained
Infinity

//

Intro
Angels


Daha fazla The xx konser fotosu için: instagram.com/birbabaindie

Not: 1-2 tane çektiğimiz video da mevcut. Ancak internetin yavaşlığından ötürü yüklemek ömürden ömür alıyor. Videolar yüklendiğinde buradaki yerini alacak. Sıkıntı yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder